Suomessa valmistettuja laatutuotteita jo vuodesta 1952

Mepu Oy

Taattua laatua jo 70 vuotta

Mepun asiantuntijat tarjoavat ennennäkemättömän kokemuksen alalta. Tarjoamme käyttöösi suunnittelun, projektinhallinnan ja huoltopalvelut. Työntekijöillämme on runsaasti kokemusta maatalousalasta, joten he tuntevat nykyaikaisen viljankäsittelyjärjestelmän rakenteet ja vaatimukset. Mepu tarjoaa yhden laajimmista ja täydellisimmistä tuotevalikoimista viljankäsittelyyn. Uskomme, että vahvat asiakassuhteet ja laadukkaat tuotteet ovat peruspilareita menestykseen. Tämä toimintafilosofia ohjaa työtämme jatkossakin viljelijöiden kanssa.

Viljankäsittelylaitteistaan tunnettu Mepu Oy on alansa ehdoton edelläkävijä. Uuttera tutkimus- ja kehitystyömme tuottaa jatkuvasti uusia innovaatioita, jotka tuovat lisäarvoa asiakkaillemme.

Suuren suosion ympäri maailmaa saavuttaneet tuotteemme kertovat korkeasta asiakastyytyväisyydestä. Tunnemme asiakkaamme ja heidän tarpeensa. Automatisoitu ja robottikeskeinen tuotantomme varmistavat osaltaan kustannustehokkaan ja luotettavan toiminnan.

Toimintamme perustuu SFS-EN ISO 9001 -laatujärjestelmään ja kantavien rakenteiden osalta SFS-EN ISO 3834-3-hitsausvaatimusten täyttämiseen. Toiminnassa on huomioitu SFS-EN ISO 14001 ympäristö- ja OHSAS 18001:fi työturvallisuusjärjestelmän oleelliset vaatimukset. Mepu Oy kuuluu Arska Group konserniin.

Historia

Mepun tehtaasta ja sen tuotteista, komeista ”kaurakirkoista” on tullut osa Yläneen seudun maisemaa. Varsinais-Suomen laajat peltoaukeat kertovat tuhatvuotisesta viljanviljelyksen perinteestä, mutta myös siitä työstä, jolla tuotantoa on aina pyritty edistämään ja monipuolistamaan sekä satoa korjaamaan mahdollisimman taloudellisesti. 

1952 Metalli ja Puhallin Oy aloitti Uudessakaupungissa. Tuotevalikoimassa olivat teollisuuspuhaltimet ja kuivuriuunit.

1972 Muutto Yläneelle. Tuotevalikoimassa puhaltimet, purusuodattimet- ja imurit sekä kiinteän polttoaineen kattilat.

1982 Vaunukuivureiden tuotanto alkoi.

1987 Omistajasuku myi Metalli ja Puhallin Oy:n osakkeet kehitysyhtiö Datcity Patronille. Yrityksen nimeksi tuli Mepu Oy.

1991 Rautaruukki Oy osti Patron Oy:n. Erkki Väänänen osti Mepu Oy:n koko osakekannan.

1992 Alettiin pyrkiä vientimarkkinoille, jonka ansiosta päästiin lähes 100 koneen vuosituotantoon.

2003 Prifin Oy ostaa Mepu Oy:n.

2006 Uusi jälleenmyyjäverkko Y-Maatalous aloittaa myymään Mepun tuotteita.

2009 Kanadalainen Ag Growth International osti Mepu Oy:n.

2014 K-Maatalous aloittaa jälleenmyyjänä Mepu-tuotteiden myynnin ja markkinoinnin.

2016 Arskametalli Oy osti Mepun liiketoiminnan, tuotanto jatkuu Yläneellä.

2023 Mepu osaksi Arska Groupia.

Valitse verkkokauppa

Mepu logo Arskametalli logo