Мобільні сушарки (cерії M)

Hадійне й якісне сушіння зерна

При розробці нової лінійки зерносушарок серії M інженерами компанії MEPU основний упор робився на надійність в роботі та простоту в використанні. Зерносушарка отримала вдосконалену сушильну технологію, яка забезпечує якісний та енергоефективний результат сушіння зерна.

Мобільні зерносушарки серії M засновані на тій же перевіреній технології, що і потужні потокові сушарки. Великий досвід компанії MEPU в виробництві обладнання для сушіння зерна забезпечує високу якість виготовленої продукції.

Нова серія зерносушарок M пропонує мобільний комплекс, в якому сушарка, котел та завальна яма можуть бути підібрані в залежності від потреб та бажань.

ДОДАТКОВЕ ОБЛАДНАННЯ

  • Газовий пальник прямого нагріву
  • Відцентрові вентилятори
  • Витяжні вентилятори (якщо котел високого тиску)
  • Циклони для норій та відцентрових вентиляторів
  • Пульт управління для всього комплексу
  • Утеплення (теплоізоляція)
  • Збільшення верхнього зернового бункера
  • Перемикач потоків зерна з електродвигуном

Особливості зерносушарки

НИЖНІЙ ЗЕРНОВИЙ БУНКЕР ТА ШНЕК

Крутий, з гладкими стінками нижній зерновий бункер за любих обставин забезпечить плинність зерна та попадання його на зерновий шнек. Очищення нижнього зернового бункера виконується через великі люки. Зерновий шнек транспортує зерно тихо та ефективно. Між нижнім люком і зерновим шнеком існує достатня відстань, це забезпечує м’яке транспортування зерна. Нижній люк очищення шнека легко відкривається.

МЕХАНІЗМ ПОДАЧІ ЗЕРНА

Зерносушарки серії M комплектуються вальцями подачі зерна в кількості. Регулювання швидкості обертів забезпечує стабільну та рівномірну подачу зерна. Завдяки новим змінам в конструкції повітряних каналів, зерно, що потрапило в повітряні канали, самопливом повертається в механізм подачі зерна.

ПОВІТРЯНІ КАНАЛИ

Внутрішня поверхня повітряних каналів гладка, тому зерно не прилипає до їх поверхні. Канали потребують мінімального обслуговування. Люки повітряних каналів великого розміру і дозволяють легко до них дістатися.

СУШИЛЬНІ ШАХТИ

Особливості конструкції сушильних шахт забезпечують найбільш якісне змішування зерна. Цей факт сприяє рівномірному та ефективному сушінню. Завдяки гладкій поверхні зернові шахти весь час залишаються чисті.

ВЕРХНІЙ ЗЕРНОВИЙ БУНКЕР

Особливості конструкції сушильних шахт забезпечують найбільш якісне змішування зерна. Цей факт сприяє рівномірному та ефективному сушінню. Завдяки гладкій поверхні зернові шахти весь час залишаються чисті.

НОРІЯ

У зерносушарках серії M використовуються тільки потужні та тихі норії MEPU. Вони дозволяють виконати швидке завантаження та вивантаження зерна з зерносушарки. В верхній частині норії розміщується 3-х дорожній перемикач потоків зерна. Напрямок потоку зерна може бути легко змінено.

ПОПЕРЕДНІЙ ОЧИЩУВАЧ ТА РОЗКИДАЧ ЗЕРНА

Попередній очищувач очищає зерно, яке надходить з норії до верхнього зернового бункеру зерносушарки від легких домішок та пилу. Розкидач рівномірно розподіляє зерно по верхньому зерновому бункеру зерносушарки.

OСЬОВІ ВЕНТИЛЯТОРИ

В процесі роботи осьові вентилятори переміщують (висмоктують) відпрацьоване повітря енергетично ефективно.

РАМА

Зерносушарка встановлена на міцній сталевій рамі.

ДЖЕРЕЛО ТЕПЛА


Енергоефективні котли MEPU надають достатню кількістю тепла і повітря при роботі навіть в складних кліматичних умовах.

ПУЛЬТ УПРАВЛІННЯ

Простий та легкий у використанні пульт управління входить до стандартної комплектації зерносушарки серії M.

В якості опції, існують декілька варіантів пультів управління, за допомогою яких зерносушарка може працювати в автоматичних режимах.

МодельM4-32M4-46M4-60M4-74
Висота зерносушарки [м]8,19,911,913,9
об'єм води [м³]36,650,564,478,3
Об’єм зерна [м³]32466074
Об`єм зони сушіння [м³]18243036
Об`єм зернового бункеру [м³]15,823,731,639,5
Висота мін. норії [м]13,114,416,418,4
Ширина обладнання визначається потужністю та типом джерела тепла. Об’єм зерна розрахований по пшениці (18% вологості). У процесі сушіння вологість зерна змінюється і обсяг зерна знижується. Значення вказані в таблиці теоретичні та можуть відрізнятися в залежності від місцевих умов і властивостей зерна. Мінімальна партія зерна для сушіння складає 40% від загального об`єму зерносушарки.