Vaunukuivuri M-sarja

Luotettavaa ja laadukasta viljan kuivausta

Mepun uudistetun, käytännöllisen M-sarjan vaunukuivurin suunnittelussa on panostettu erityisesti toimintavarmuuteen ja helppokäyttöisyyteen.

M-sarjan vaunukuivurit perustuvat samaan, luotettavaksi todettuun teknologiaan kuin Mepun suuritehoiset jatkuvatoimiset kuivurit. Pitkälle kehitetty kuivausteknologia takaa laadukkaan lopputuloksen lisäksi sen, että vilja kuivuu nopeasti ja energiatehokkaasti.

M-vaunukuivurimallisto on monipuolinen kokonaisuus, jonka kuivuri-, uuni- ja kaatoallasyksikkö voidaan joustavasti sijoittaa asiakkaan tarpeiden mukaan.

Lisävarusteita

  • Suorakaasupolttimet
  • Keskipakopuhaltimet
  • Kanavaimurit (kun ylipaineuuni)
  • Pölynerotuspaketit elevaattorille ja keskipakopuhaltimille
  • Ohjauskeskukset laajemmille järjestelmille
  • Lämpöeristyspaketti
  • Viljatilan korotus
  • Moottoroidut jakajat

Ominaisuudet

Pohjakartiot ja ruuvikuljetin

Jyrkkäkylkiset ja sileäseinäiset pohjakartiot varmistavat kaikissa tilanteissa viljan valumisen pohjaruuville. Pohjakartio on helppo puhdistaa isoista huoltoluukuista. Varmatoiminen ruuvikuljetin siirtää viljaa tehokkaasti. Ruuvin ja pohjakourun välillä on reilu välys, mikä takaa hellävaraisen viljan siirron.

Syöttölaite

Säädettävällä nopeudella varustetut, pyörivät syöttötelat varmistavat tasaisen viljan kierron kaikissa olosuhteissa. Avattavien pohjaluukkujen ansiosta kuivurin puhdistus on helppoa ja nopeaa. Ilmakoteloihin lentänyt vilja palautuu molemmilta puolilta takaisin syöttölaitteeseen.

Ilmakanavat

Ilmakanavien sisäpinta on sileä, jolloin vilja ei tartu pinnoille ja huollon tarve on vähäinen. Isokokoiset huoltoluukut mahdollistavat esteettömän huoltotoiminnan.

Kuivauskennot

Kiilaharjakuivauskennosto takaa ilman ja viljan tehokkaan sekoittumisen, jolla saadaan tasalaatuinen ja energiatehokas kuivaustulos. Kuivauskennosto pysyy puhtaana sileiden sisäpintojen ansiosta.

Viljasäiliö

Kestävä ja sileäpintainen viljasäiliö varmistaa viljan valumisen kuivauskennostoon myös märissä olosuhteissa.

Elevaattori

Tehokas ja hiljainen kuppielevaattori varmistaa kuivurin nopean täytön ja tyhjennyksen. Elevaattorin yläpäässä on 3-tiejakaja, jolla viljan kulku voidaan muuttaa kuivuriin tai kuivurista pois.

Esipuhdistin levitinlautasella

Levitinlautasella varustettu esipuhdistin levittää viljan tasaisesti viljasäiliöön, täyttää viljasäiliön tehokkaasti sekä puhdistaa viljaa roskista ja pölystä.

Aksiaalipuhaltimet

Korkean hyötysuhteen aksiaalipuhaltimet takaavat kustannuksia säästävän kuivaustuloksen.

Runko

Kuivauslaitteisto on asennettu tukevan teräsrungon päälle.

Lämmönlähde


Mepun energiatehokkaissa lämmönlähteissä riittää lämpöä ja puhallustehoa vaikeissakin olosuhteissa.

Ohjauskeskus

Vakiovarusteena yksinkertainen ja looginen hallintapaneeli, jolla kuivuria on helppo käyttää.

Lisävarusteena saatavana hallintapaneelit laajemmille järjestelmille.

MalliM4-32M4-46M4-60M4-74
Koneiston korkeus [m]8,19,911,913,9
Vesitilavuus [m³]36,650,564,478,3
Viljatilavuus max. [m³]32466074
Kuivausosuuden
tilavuus [m³]
18243036
Puskuriosuuden
tilavuus [m³]
15,823,731,639,5
Elevaattorin min.
korkeus [m]
13,114,416,418,4
Koneiston leveys määräytyy lämmönlähteen tehon ja tyypin mukaan. Viljatilavuus laskettu vehnällä, 18% kosteussisältö. Kuivattaessa korkeammista kosteusprosenteista vilja laajenee › täyttötilavuus on alhaisempi. Arvot ovat teoreettisesti laskettuja ja saattavat vaihdella riippuen paikallisista olosuhteista ja viljan ominaisuuksista. Ohjeellinen minimikuivauserä on 40% viljatilavuudesta.

Ota yhteyttä

Yhteystiedot