Ominaisuudet

Arska-kuivurien rakenteissa ja yksityiskohdissa on ajateltu kuivauksen kustannuksia ja lopputuloksen laatua. Kuivurien parhaat ominaisuudet löytyvät pintaa syvemmältä ja yksityiskohtia on lukuisia. Tuotteemme on kehitetty suoraan viljelijöiltä vuosikymmenten aikana saatujen ehdotuksien perusteella.

Kuivaa vaativissakin olosuhteissa

Arska-kuivurit on suunniteltu pohjoisiin oloihin. Ne kuivaavat jopa todella kostean viljan tehokkaasti ja säilyttävät erinomaisen laadun.

Kuivaus erä- tai jatkuvatoimisena

Eräkuivauksessa viljaerän kosteus ei vaikuta lopputulokseen. Kaikki Arska-kuivurit ovat saatavana myös nopeina jatkuvatoimisina.

Sinä päätät energiamuodon

Kuivurien lämmönlähteinä voidaan monipuolisesti käyttää esimerkiksi öljyä, kaasua tai biopolttoaineita. Lue lisää »

Arska-viljankuivurin ominaisuuksia

  • Hikoilukennossa tapahtuu viljan esilämmitys.
  • Ylimmissä kuivauskennoissa on vajaaerien kuivaamiseen tarkoitetut sulkuluukut.
  • Kuivauskennoissa on solakennorakenne, jossa vilja ei turpoa tai holvaannu, joten kuivurin voi laittaa täyteen viljaa. Rakenteen vuoksi jyvät eivät pääse uunin ilmaputkeen, eli kuivuri on myös paloturvallinen.
  • Kuivauskennossa vilja liikkuu tasaisena kerroksena ilmakanavien kummallakin puolella, joista joka toinen on poistoilma- (teräsverkko) ja joka toinen tuloilmakanava (suomupelti). Ilmasolien seinämät läpäisevät ilmaa koko alaltaan. Poistoilmakanavien läpäisykyky on tuloilmakanavaa suurempi, joten kosteus poistuu tehokkaasti ja sisäosat pysyvät puhtaina.
  • Sekoitusharjat täydentävät viljakerroksen sekoittumista ja estävät tiivistymisen.
  • Mallista riippuen Arska-kuivureissa on syöttöteloja 4 – 12 kappaletta. Nelilapainen ristitelasyötin toimii luotettavasti kaikilla viljalajeilla piensiemeniä myöten.
  • Syötön nopeus säädetään portaattomasti taajuusmuuttajalla. Syötön määrä pysyy kuivauksessa saman suuruisena viljan kosteudesta riippumatta. Jäähdytyksen aikana syöttönopeus kasvaa automaattisesti.
  • Pohjaimuri pitää jalustan alipaineisena, jolloin kosteus ja pöly eivät pääse elevaattoriin.

Galleria

Markkinoiden pisimmät takuuajat

8 vuotta

Lämmönvaihdin

5 vuotta

Kuivauskoneistot

5 vuotta

Siilostot

5 vuotta

Elevaattorit

1 vuosi

Sähköosat